15 причин того, чому любителі подорожей більш схильні до успіху

5 Березня 2015 09:45
inspired.com.ua

inspired.com.ua

Що таке успіх? Всі ми відповідаємо на це питання по-різному, але всі ми знаємо – успіху досягають далеко не всі люди. Але чим успішні люди відрізняються від неуспішних? Що в них є такого, що буквально притягує до них щастя, удачу і успіх?

Про те, як стати успішною людиною, і про те, які моделі поведінки можуть вам для цього знадобитися, написано безліч книг і статей, і тому я не буду в десятий раз розповідати вам, що для того, щоб досягти успіху, ви повинні працювати над собою, бути впевненіше, і намагатися подолати страхи, які не дають нам рухатися вперед.

Краще я розповім вам про людей, які стають успішними куди частіше, ніж інші. Любителі подорожувати, ті, кому не сидиться на місці, в своїх мандрах дізнаються багато нового – такого, чого ніяк не дізнається звичайний домосід. 

Нижче ви знайдете 15 причин того, що любителям подорожувати куди простіше знайти успіх. Отже:

1. Вони цілком здатні вижити і за межами своєї зони комфорту

Любителі подорожувати найчастіше виявляються у вкрай незвичних ситуаціях. Вони стикаються з невідомим, і їм просто доводиться його долати. Переживши безліч нових вражень, вони вчаться справлятися практично з будь-якою ситуацією, що допомагає їм під час криз, відкинувши геть тривоги і сумніви, зберігати спокій і працювати над їх подоланням. А це, в свою чергу, ключ до успішності як у бізнесі, так і в повсякденному житті.

2. Вони не бояться змін. Навпаки, вони їх вітають

Любителі подорожувати люблять це робити саме тому, що прагнуть до новизни вражень. Люди, постійно оточені чимось новим і незвичайним, рідко нудьгують по-справжньому, і здатні куди краще на чомусь зосередитися. Подібний образ думок заохочує креативність та допомагає відкрити свою душу назустріч змінам.

3. Вони вміють контролювати свої емоції

Любителі подорожувати на постійній основі стикаються з різними стресовими ситуаціями, будь то затори по дорозі в аеропорт, занадто допитливі митники, грубий персонал в готелях, і багато, багато іншого. Непідготовлену людину подібне може довести до сказу, але любителі подорожувати мало-помалу вирощують в собі здатність контролювати свої емоції і зберігати спокій у будь-якій ситуації. Вони здатні завжди тримати себе в руках, а це, як ніщо інше, допомагає нам знайти щастя, і, в кінцевому підсумку, досягти успіху.

4. Вони довіряють іншим людям, і позбулися бажання завжди бути головними

Мандрівникам постійно доводиться покладатися на людей, яких вони зовсім не знають. Їм доводиться мати справу з мовними бар’єрами, таксистами в дивних містах, і часто навіть довіряти зовсім незнайомим людям. Прийняття того факту, що вони не завжди можуть контролювати те, що їх оточує, допомагає їм будувати взаємовигідні відносини з людьми. І мало-помалу вони набувають впевненості у своїй здатності вибирати для себе справжніх друзів і знайомих – таких, яким у разі чого можна довіритися без жодних сумнівів.

5. Вони здатні зустріти свій страх і подолати його

Закривши свій рот на замок і сидячи на місці, вам ніколи не досягти успіху, бо ключ до успіху – активні дії. Якщо ви часто подорожуєте, ви настільки ж часто потрапляєте в ситуації, в яких вам ніяк не вдасться повернути назад, і єдине, що вам залишається – діяти. Так люди вчаться не бігти від свого страху геть, стрімголов, а діяти, незважаючи на страх.

6. Вони не втрачають можливості, хапаючись за них обома руками

Завдяки своїм мандрівкам мандрівники куди досвідченіші і проникливіше домосідів. Завдяки знайомству з різними культурами та звичаями вони часто знають, як зробити щось хоч і незвичним способом, але швидше і краще. Саме це знання допомагає їм не втрачати можливості зробити щось краще – як вдома, так і на роботі.

7. Вони знають, як домогтися в переговорах бажаного результату

Мандрівникам часто доводиться вступати в різного роду переговори, мета яких – не дати себе надурити. Але для того, щоб отримати необхідне, що не опинившись при цьому дуже наполегливим або агресивним, потрібні хороші навички перемовника. То чи варто дивуватися, що вироблені мандрівниками навички спілкування з людьми допомагають їм як у повсякденному житті, так і на роботі? Адже якщо ви не вмієте вести переговори, ви ніяк не зможете вплинути на інших людей, переконавши їх прийняти вашу точку зору – адже це і є завдання справжнього лідера.

8. Вони бачать красу там, де її не помічають звичайні люди

Любителі подорожувати в своїх мандрах бачать безліч різних речей, і мало-помалу вчаться бачити красу там, де вона є. Постійний приплив нових вражень робить їх розум і очі ясними і проникливими. Саме тому мандрівники бачать красу там, де звичайні люди бачать лише буденне. Це вміння властиве великим фотографам, художникам, письменникам, і служить основою, на якій ми плекаємо своє натхнення.

9. Вони більш впевнені в собі, і знають, як здаватися такими навіть тоді, коли вони уразливі

Любителі подорожувати навчаються в своїх мандрах покладатися насамперед на себе, і куди краще звичайних людей впевнені в тому, що можуть домогтися того, чого хочуть. Саме ця впевненість допомагає їм вистояти в будь-яких випробуваннях, і швидше відновитися після поразок.

10. Вони прекрасно розуміють, що всі люди різні, і куди більш терпимі до них

Для мандрівників зустріч з новими людьми – звичайна справа. Тому вони, самі того не помічаючи, вчаться ставити правильні питання, щоб якомога більше дізнатися не тільки про самих людей, а й про їхні країни, міста і культуру. Вони не тільки цікаві, але й щирі, і тому їхні запитання рідко залишаються без відповіді. Ну а відповіді на питання, в свою чергу, ведуть до бесід, що допомагає мандрівникам зрозуміти і прийняти зустрінутих на своєму шляху людей такими, які вони є. Мандрівники легко сходяться з людьми, і є душею будь-якої компанії.

11. Вони знають, як жити справжнім

Уміння жити сьогоденням вкрай корисно, оскільки дає нам безліч переваг у всіх сферах життя. Любителі подорожувати знають, що не можна жити минулим або майбутнім, і що все, що у нас є насправді – це справжнє. І це допомагає їм робити в сьогоденні те, що потрібно для щасливого майбутнього.

12. Вони куди частіше посміхаються і намагаються бути щасливими

Дослідження показують, що подорожі роблять нас щасливими. Любителі подорожувати посміхаються куди частіше звичайних людей саме тому, що вони постійно бачать щось нове. Вони куди щасливіші за звичайних людей тому, що вони зустрічають нових людей, милуються красивими пейзажами, пробують екзотичні страви … Ну як тут не бути щасливим і не жити справжнім – адже воно прекрасно!

13. Вони вміють слухати, і розуміють, наскільки це важливо

Як це не парадоксально, але більша частина людей просто не вміють слухати. Адже не вміючи зосереджуватися на тому, що говорять нам інші люди, нам не досягнути справжнього успіху, адже для того, щоб це зробити, ми насамперед повинні побудувати взаємовигідні відносини з людьми навколо нас. Любителі подорожувати знають, що для того, щоб досягти розуміння, потрібно вміти слухати.

14. Вони менш схильні до різких суджень і вміють співчувати іншим людям

Великі лідери знають, що без уміння співчувати і співпереживати іншим людям їм не домогтися від них справжньої вірності – адже саме вона в кінцевому підсумку є тією силою, яка рухає вперед всі успішні ділові починання. І тому всім нам варто повчитися у мандрівників, які під час своїх мандрів вчаться якомога рідше виносити різкі судження, і як можна частіше співпереживати іншим. Вміння співчувати виникає з бажання зрозуміти, а мандрівники тому і їздять по світу, що бажають його зрозуміти.

15. Вони зовсім не обов’язково багаті, але вони знають, як збирати гроші і контролювати свої витрати

Любителі подорожувати знають, що гроші не можна витрачати даремно, а також – де життя обходиться дешевше всього. Вони вважають своїм будинком весь світ, і тому вибирають місце для постійного життя, керуючись лише фінансовими питаннями. Мандрівники цілком можуть заробляти менше мене чи вас, і при цьому жити куди краще.

Подорожі – це не просто приємне проведення часу. Ні, вони допомагають у розвитку нашої особистості, і сприяють знаходженню навичок, без яких не досягнути справжнього успіху. Так що не сидіть вдома, коли перед вами відкритий весь світ!

Автор – Tracey Tullis

Джерело: inspired