Благодійник з Контрактової: людей обурив не фонтан, а можливе будівництво на Подолі

21 Березня 2015 14:00
img.kiev.pravda.com.ua

img.kiev.pravda.com.ua

Столичних мешканців обурило не стільки встановлення фонтану на Контрактовій площі, скільки сам факт появи будівельного паркану у центрі столиці.

Про це  в інтерв’ю Platfor.maзаявив французький меценат Бертран Кост, який став спонсором благоустрою скверу і встановлення “філософського фонтана” на Контрактовій площі.

“Я не думаю, що людей схвилювала новина про реставрацію фонтана як такого, скоріше їх стурбувала інформація про якесь будівництво на території старого Подолу в принципі”, – сказав Кост.

“Питання не в самому проекті, а в тому, що все відбулося дуже швидко, і у громадськості було дуже мало інформації”, – додав меценат.

При цьому він відзначив, що радий, що кияни так активно реагують на події, що відбуваються у їх місті.

img.kiev.pravda.com.ua

img.kiev.pravda.com.ua

“Мені зрозуміло, що хвилює киян – вони бояться, що вся ця історія знову закінчиться хабарництвом і корупцією, як це вже було у вашій країні. Але я хочу підкреслити, що коли ми вкладаємо гроші у якийсь проект, ми обоазяково слідкуємо за їх ціьовим викриванням, щоб сума не випарувалась і не була використана не за призначенням”, – запевнив Кост.

“Ми перевіряємо кошторис і підрядників, яким відправляємо перекази. Ми не заробляємо на подібних проектах, але ми хочемо бути впевнені, що гроші, які ми вкладаємо в них, дійсно витрачаються на добру справу”, – додав він.

img.kiev.pravda.com.ua

img.kiev.pravda.com.ua

При цьому він відзначив, що ім’я благодійника не називали, бо він не думав, що це може бути комусь цікаве.

“Я взагалі не думав, що моє ім’я буде кому-небудь цікаво. Я взявся фінансувати цей проект не для власного піару, я просто хотів зробити щось хороше для вас. Але якщо люди хочуть знати моє ім’я, то я його не приховую і відкритий для коментарів”, – сказав Кост.

img.kiev.pravda.com.ua

img.kiev.pravda.com.ua

Як відомо, у центрі столиці розгорівся черговий скандал – 15 березня під покровом ночі навколо скверу, що біля пам’ятника Петру Сагайдачному, встановили будівельний паркан.

Встановлення паркану без будь-яких позначань та інформації, а також терміновий демонтаж бруківки вночі у сквері обурили місцевих жителів, тому вони повалили загорожу, щоб перешкодити забудовнику.

Згодом мер Києва Віталій Кличко пояснив, що на Контрактовій починаєтьсяреконструкція скверу, де облаштують “філософський фонтан Сковороди”, зону wi-fi та нові газони.