Благодійники кличуть художників розписати фасад в «Охматдиті

13 Березня 2015 11:20
cultprostir.ua

cultprostir.ua

Small Heart with Art – унікальний благодійний проект, який обмінює картини українських художників на медичну та іншу техніку для хворих дітей – спільно з Національною спеціалізованою дитячою лікарнею «Охматдит» оголошує конкурс на виконання розпису фасаду відділення ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД дітей у Києві. Взяти участь у ньому можуть художники з будь- якого куточка світу.

«Мета конкурсу – знайти митців, які зробили б лаконічний екстер’єр лікарні веселим, життєрадісним і незвичайним, – пояснюється в прес-релізі проекту. – Усе дитинство маленьких пацієнтів минає під дахом «Охматдиту», тож незле, аби й стіни були привітними до них».

Конкурс розпочався першого березня і триватиме до першого травня, коли буде обрано 9 проектів-переможців, а авторів запросять розписати фасад будівлі. Витрати на проживання і матеріали організатори беруть на себе.

Крім того, Small Heart with Art зараз пропонує обміняти картину талановитої української художниці Тетяни Войтович на телевізор для лікарні, що спеціалізується на допомозі ВІЛ-інфікованим дітям. «Медичний заклад уже давно став другою домівкою для цих малюків, а дехто з них ніколи й не знав іншої оселі. Життя тут обмежене чотирма стінами, і телевізор – одна з нечисленних розваг», – коментує цю пропозицію прес-служба благодійного проекту.

Раніше в рамках проекту картину молодої української художниці Юлії Моховікової обміняли на спеціалізований велотренажер для хворої на ВІЧ дитини з дитячим церебральним паралічем (ДЦП).

Джерело: cultprostir.ua