Ботанічний сад імені Гришка

14 Березня 2015 10:00
mykyiv.com.ua

mykyiv.com.ua

Закладений він в 1936 році Інститутом ботаніки Академії наук України на території Звіринця, де в давнину розташовувалася одна із заміських княжих резиденцій, а сьогодні зростає близько 13 тисяч видів і форм рослин різних континентів. Особливо люблять відвідувачі сад навесні , коли цвіте більше 200 видів бузку. Тут зібрана одна з найрізноманітніших в світі колекція кизилу, найбільше в Східній Європі сімейство дубів, кленів, лип, беріз, горіхів, дикорослих плодових рослин.

Флора різних регіонів Євразійського континенту поділена на ландшафтні ділянки. Тут є і ліси рівнин України, і степ, і Карпати, і Крим, і Кавказ, і Далекий Схід, і навіть Алтай і Західний Сибір. В саду росте найстаріша в Україні шовковиця. Говорять, це дерево в XV столітті посадили монахи Видубицького монастиря з насіння, привезених ними з Середньої Азії. Вона стала прародителькою всіх шовковиць, що ростуть сьогодні в Україні . Стоячи перед нею, за легендою, жінки просять, щоб їх сімейне життя було солодким. Також в саду можна побачити єдину в Україні колекцію з 4 тисяч квіткових рослин, що живуть на відкритому грунті, а не «під плівкою». Тут вам – гіацинти, гладіолуси, жоржини, лілії, іриси, піони, тюльпани, хризантеми, айстри, канни. Крім того, особлива гордість саду – більше 3 тисяч зразків тропічних і субтропічних рослин: орхідні, ароїдні, бегонієві, лілійних, вересових і, звичайно, кактуси. А кількість тутешніх орхідей перевищує 450 видів, форм, сортів і гібридів! Інформація: тел. +380 (44) 285-41-05.

Сайт :www.nbg.kiev.ua. Режим роботи : з 09.00 до 21.00 без вихідних. Оранжерея: з 11.00 до 16.00, крім понеділка і вівторка.

Джерело: Мій Київ