Для маленьких киян влаштують теренову гру у Сквері Небесної Сотні

28 Березня 2015 10:13
socportal.info

socportal.info

28 березня о 17.00 громадська організація «Місто-сад» та фольк-студія «Правиця» проведуть для дітей захоплюючу теренову гру «Українське коло» в Сквері Небесної Сотні (вул.Михайлівська 24-26).

Ця захоплююча гра-квест стане справжнім сюрпризом для учасників і допоможе більше дізнатися про традиції українського народу.

Гра триватиме з 17:00 до 18:00. Цей час діти проведуть з чарівними героями, які приготували учасникам загадки та цікаві завдання. Фінальним етапом гри стане складання карти, за допомогою якої діти віднайдуть свій скарб.

З 18:00 на гостей весняних забавлянок у Сквері чекатимуть запашний чай, глінтвейн та смачна випічка. Окрім цього в програмі свята передбачені народні музикування, які пройдуть за участю Фестивалю вуличної музики і до яких зможуть долучитися усі охочі.

Протягом свята діти та дорослі зможуть вивчити традиції українського народу, оцінити особливе вбрання Скверу, долучитися до виступів вуличних музик (День вуличної музики підтримує проведення свята), спробувати пригощання Скверу та привітати фольк-студію «Правиця» з 5-ти річчям.

Наше завдання — занурити малечу в українські традіції так, щоб кожна дитинка відчула себе українцем і пишалася цим. Ми хочемо, щоб вся Україна почула, як дитячі голоси закликають весну, а ніжки вистукують українські ритми» — розповіла Мирослава Салій, співзасновник фольк-студії «Правиця».

«Разом з нашими друзями та партнерами ми продовжуємо традицію проведення у Сквері затишних подій, які об’єднають мешканців району та міста. Кожна така подія робить людей ближчими, а громаду більш об’єднаною та активною. Ми переконані, що саме від активних місцевих спільнот залежать ключові зміни та розвиток нашої країни», – зазначила Євгенія Кулеба, засновник проекту Місто-сад.

Свято є благодійним, а вхід вільний для усіх охочих. Частина коштів, зібрана від продажу напоїв та пригощань буде передана на потреби Скверу. Окрім цього організатори свята запрошують гостей приносити багаторічні квіти для висадки у Сквері Небесної Сотні.

Про Місто-сад
Місто-сад – це ініціатива, присвячений модернізації умов для життя в Україні через створення та розвиток якісних громадських просторів. Актівисти ініціативи спонукають, підтримують та поширюють співпрацю місцевих громад для створення та облаштування скверів, площ, набережних та інших місць загального користування.
Головним проектом, що вже реалізовано ініціативою, є створення Скверу Небесної Сотні на місці смітника самому серці Києва виключно силами громади та волонтерів.

Про Правицю
Вже протягом п’яти років Фольк-студія «Правиця» разом зі своїми вихованцями відроджують та підтримують українські традиції, беруть участь у різноманітних концертах, фестивалях та благодійних акціях. За час своєї діяльності ми сформували веселе й творче коло дітей та батьків, в оточенні гарної української музики та веселих народних ігор.

Джерело: Соцпортал