DOCUDAYS UA покаже маніпулятивну силу мистецтва

22 Березня 2015 12:00
cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

З 22 по 26 березня в рамках фестивалю документального кіно DOCUDAYS UA буде здійснено спецпроектDOCU/ART. У кінотеатрі «Київ» глядачі побачать добірку стрічок зарубіжних режисерів. Після кожної картини в приміщенні PinchukArtCentre заплановано дискусійний клуб.

Пастки і небезпеки, які може таїти в собі мистецтво, – основна тема фільмів, дискусій та спецпроекту загалом. У програмі DOCU/ART – тільки фестивальні хіти, що завоювали безліч нагород. «Чи щасливий високий чоловік» Мішеля Гондрі, «Сіль Землі» Віма Вендерса, «Мистецтво і ремесло» Марка Лендіса. У центрі кожної картини – герой, який перевірив силу і підступність творчої свободи на власному досвіді.

«Картини про художників – вже традиція нашого фестивалю, – розповіла Cultpostir куратор спецпроекту Ольга Бірзул. – Цього року змінився вектор. У фокусі – не творчі люди з активною життєвою позицією, як було два роки поспіль, а маніпуляторна сила мистецтва. В умовах гібридної війни така тема звучить особливо актуально». Початок усіх сеансів – о 21.00.

Джерело: Cultprostir