Два українські театри представлять спільну виставу за твором Марії Матіос

17 Березня 2015 17:00
cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

18 і 28 березня на Камерній сцені ім. С. Данченка київського театру ім. Івана Франка відбудеться прем’єра спільного проекту двох українських театрів: Національного театру ім. І.Франка і Херсонського театру ім.  М. Куліша за оповіданням видатної української письменниці Марії Матіос – «Не плачте за мною ніколи…»

Проект представляє собою моновиставу, головну роль в якій зіграла народна артистка України, актриса Театру ім. І.Франка − Лариса Кадирова. Режисером вистави став Сергій Павлюк  з Херсону. Прем‘єру зіграли на херсонській сцені в кінці січня 2015 року. Автор проекту генеральний директор-художній керівник Херсонського театру – Олександр Книга.

Героїні оповідання – старенька сільська жінка Юстина, що вийшовши на подвір’я, стала розмірковувати над питанням життя і…смерті. Чи можна говорити про смерть спокійно, відверто, без страху, і навіть з гумором? Так, якщо ти прожив своє життя мудро… Так пропонує письменниця, так само думають й творці вистави. Про смерть – з повагою, але без туги, з розумінням невідворотності, адже тільки завдяки смерті можна зрозуміти найголовніше про життя, дізнатись, яким прийдеш до останньої межі.

Джерело: Cultprostir