Екзотичні фрукти подешевшають з середини березня

9 Березня 2015 10:38
kulinariya.goodhouse.com.ua

kulinariya.goodhouse.com.ua

На цінники імпортної екзотичної продукції поки краще не дивитися. На думку керівника аналітичного відділу консалтингового агентства “ААА” Марії Колесник, захмарно дорога продукція не знайде покупця, як, приміром, шарон по 160–180 грн за кілограм. Це не товар першої необхідності, і за таку ціну немає сенсу купувати екзотичні фрукти, коли є чудові і доступні вітчизняні замінники – гарбуз і яблуко. Ситуація зміниться з середини березня, коли ціни на заморські плоди знизяться, прогнозує експерт.

“Усе залежатиме від того, наскільки швидко відреагує ринок на дії уряду. Зміни в Держбюджеті, прийняті Верховною Радою, повинні допомогти надходженню траншу від Міжнародного валютного фонду. Думаю, це стабілізує ситуацію. Уже сьогодні на готівковому ринку валюта пішла вниз. Сподіватимемося, що така тенденція збережеться”, – відзначила аналітик в коментарі “Вечірньому Києву”.

Раніше “Вечірка” повідомляла, що у березні на ринку фруктів столиці очікується подальше зменшення надходжень імпортної продукції.