Фестиваль на Трухановому острові

11 Березня 2015 07:47
relax.ua

relax.ua

Як уже повідомлялося, до нового відпочивального сезону київська природна  перлина – Труханів острів має отримати нове життя: на цьому наполягає мер столиці Віталій Кличко. У контексті завдання передбачається модернізувати пляжну територію, відродити спортивні, мистецькі та рекреаційні зони для відвідувачів. Загалом, процес цей поетапно тривалий, розрахований на роки. Зокрема, через обумовлені законодавством тендерні процедури. Та перші кроки застосовуватимуться невідкладно, інформує прес-служба КМДА.

Голова Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Ярослав Горбунов і голова робочої групи з розробки Комплексної програми розбудови Труханового острову – депутат Київської міської ради Олександр Харченко анонсували, що цього року до Дня Києва наприкінці травня на Трухановому острові планується започаткувати довготривалий – упродовж літнього сезону – фестиваль. Він матиме різнобічний характер – фізкультурно-спортивний і культурно-мистецький, упродовж чого відпрацьовуватимуться різні організаційно-засадничі моделі функціонування модернізованої інфраструктури найбільшої у столиці України зони відпочинку, оздоровлення, розвитку фізичних здібностей та інтелектуальних потреб киян і гостей нашого міста.

Деталі ще проговорюватимуться – до прийняття Розпорядження Київського міського голови, що очікується невдовзі. Та неодмінне головне – до Дня Києва Труханів острів отримає нове життя, гідне однієї з найбагатших рекреаційних місцевин Європи.

Джерело: Хрещатик