Хто провокує “продуктову паніку” в Києві

1 Березня 2015 10:38
mydim.ua

mydim.ua

У кількох супермаркетах Києва було зафіксовано “продуктову паніку”. Через побоювання різкого зростання цін у результаті падіння гривні, жителі столиці розібрали майже всі продукти тривалого зберігання: крупи, борошно, цукор. У результаті полиці з товарами в багатьох магазинах спорожніли за кілька годин. Журналісти “Обозревателя” спробувалися дізнатися, які підстави має під собою ажіотаж.
Вчора, 25 лютого, в низці столичних супермаркетів утворилися черги.

Через побоювання різкого подорожчання та зникнення “стратегічних” товарів, покупці в буквальному сенсі штурмували прилавки. Кияни в соцмережах навіть розповідали “страшні” історії про бійки за гречку. Адміністрації деяких магазинів обмежили продаж деяких видів круп до двох-трьох кілограм в одні руки. Це лише посилило ажіотаж.
Можуть бути затримки
На думку генерального директора Української торговельної асоціації Ігоря Кишка, ажіотаж з продуктами викликаний психологічним фактором.
“Уявіть, що людина приходить в оптово-роздрібний магазин і купує, умовно, 10 мішків цукру, йому відпустять? Ні. Однак він купуватиме в інших магазинах, і даний товар вимивається з прилавків”.
Порожні полиці з крупами і цукром у супермаркеті “Велика Кишеня” на Академмістечку.
На думку експерта, ажіотажний попит на продукти неможливо задовольнити протягом короткого терміну, і деякі люди ще будуть гарячково скуповувати продукти найближчі кілька днів. Водночас він вважає, що великих затримок з постачанням продовольства не буде.

Джерело: Мій Київ