Кому найбільше платять та кого шукають роботодавці Києва

11 Березня 2015 10:10
dr.ck.ua

dr.ck.ua

Згідно з останніми даними, список найбільш високооплачуваних і затребуваних працівників очолюють керівники вищої ланки, кадровики і менеджери з продажу, пишеІнформатор.

Такі співробітники отримують до 8000 доларів щомісяця. Крім того, саме у цих фахівців виросли заробітні плати за минулий рік.

За статистикою, останнім часом затребувана робота в Києві за тими професіями, за якими поки ще мало навчають, пише портал працевлаштування. За допомогою рекрутингових агентств був складений рейтинг найбільш затребуваних професій Києва. Так, за минулий рік істотно зріс попит на фахівців у галузі реклами, маркетингу та будівництва. Навіть під час кризи ці сфери фінансувалися за залишковим принципом.

Крім того, експерти відзначають, що серед ключових тенденцій столичного ринку праці – висока зарплатня тільки для дефіцитних кадрів. Так, за темпами зростання заробітних плат на першому місці розташовані топ-менеджери.

Затребувані професії Києва

Однією з найбільш затребуваних професій столиці є менеджер з продажу. Базова освіта може бути різною – технічною, економічною і навіть філологічною. Але тут важливо мати комунікабельність. Найближчим часом затребуваними будуть також логісти. Україна, яка знаходиться на перетині торгових шляхів, все більше і більше потребує кваліфікованих фахівців, які керують транспортними потоками.

Не менш затребувані в Києві сьогодні інженери. Багато інженерних спеціальностей, які останні десять років були неактуальними, тепер знову потрібні. На сучасний український ринок прийшли великі закордонні промислові компанії і виявилося, що працювати-то і не кому. Молодих фахівців, які володіють останніми технологіями, комп’ютером і іноземною мовою дуже мало.

У період будівельного буму зростає попит на архітекторів та інженерів за спеціальністю «цивільне та промислове будівництво». Крім того, Київ потребує програмістів, а також системних адміністраторів і розробників ПЗ.