Києво-Печерський заповідник запрошує на цикл лекцій «Музей як центр комунікації й діалогу у сучасному «суспільстві знань»

30 Березня 2015 13:16
prostir.museum

prostir.museum

Національний    Києво-Печерський    історико-культурний    заповідник спільно з Лабораторією музейної педагогіки Львівського національного університету імені Івана Франка запрошує усіх бажаючих на цикл лекцій «Музей як центр комунікації й діалогу у сучасному «суспільстві знань», присвячених різним аспектам сучасної діяльності музеїв як центрів досліджень, навчання та розваги; питанням залучення їх до реалізації музейно-педагогічних проектів, що актуалізують культурну спадщину.

Тематика лекцій передбачає розуміння музею як центру “живої історії”, відкритого простору для діалогу, що має на увазі розвиток пізнавального інтересу відвідувачів шляхом активізації уяви і фантазії, метафоричного мислення, інтерактивної взаємодії та реалізації різних моделей комунікації.

Лектор – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри загальної та соціальної педагогіки Львівського національного університету імені ІванаФранка Олексій Караманов.

Перші дві лекції відбудуться З0 березня 2015 р., в Національному Києво-Печерському  історико-культурному заповіднику,  Лекторій  (корпус №25).

10.00 – Музей як соціокультурний інститут. Музейні зібрання та колекції, способи їх репрезентації. “Мова виставки”.

12.00 – Музей як центр досліджень. Досвід застосування “музейного досвіду” у різних сферах життєдіяльності людини.

Запис проводиться за попередньою реєстрацією, де необхідно вказати інформацію про себе: прізвище, ім’я, по-батькові, науковий ступінь, вчене  звання, місце роботи, посаду.

Телефон для довідок: (044) 406-63-66; 406-63-59
Інформацію  надсилати  на  електрону  адресу :  о-tор@ukr.net;anna_stv82@ukr.net