Київрада просить у влади України переглянути прожитковий мінімум?

5 Березня 2015 11:30
zaholovok.com.ua

zaholovok.com.ua

Чинна норма порушує права територіальної громади столиці

Київрада звернулася до президента України, Верховної Ради та Кабміну з вимогою переглянути діючий рівень прожиткового мінімуму. Так, на засіданні 4 березня був підтриманий проект рішення про визнання статей 7 та 8 Закону України такими, що не відповідають дійсності і порушують права територіальної громади міста Києва, повідомили в прес-службі Київради.

У проекті рішення зазначено, що станом на 1 січня 2015 середній рівень прожиткового мінімуму киян становить 1176 грн. “Дана цифра не є економічно обґрунтованою, не є достатньою для забезпечення нормального функціонування організму людини, збереження його здоров’я і не може задовольнити основні соціальні та культурні потреби особистості”, – зазначив депутат-доповідач із зазначеного питання Володимир Гончаров.

Депутат також зазначив, що невідповідність встановленого прожиткового мінімуму реальному значно впливає на реалізацію соціальної політики в Україні в цілому, спотворює фактичний стан справ у бюджетній сфері, суперечить основним принципам бюджетної системи України, порушує схему формування доходів і видатків бюджету міста Києва, і порушує права і інтереси територіальної громади столиці.

Цим рішенням Київрада доручила своєму виконавчому органу – КМДА, звернутися до Президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів з вимогою коригування прожиткового мінімуму відповідно до економічного становища в країні. “Це забезпечить підвищення рівня життя громадськості та задоволення їх соціальних потреб”, – додав Гончаров.

 

Джерело: Сегодня