Київська молодь відзначила 201 річницю великого Кобзаря із благодійністю

28 Березня 2015 10:10
ko-tourism.gov.ua

ko-tourism.gov.ua

В одному із столичних арт – пабів проводився благодійний концерт «Ше. Fest».  Це вже другий такий фестиваль, де твори Шевченка звучать по – новому. Вірші поета під музичні напрями сучасності виконували такі українські гурти такі як: «Колір ночі», «Оркестр Гарного настрою», «Шилясті Кобзарі» та реп – колектив «Апокриф». Про це пише газета “Хрещатик”.

Час змінює все,  інтерпретує під свою епоху старе в нове. Столична молодь в нових стилях, нових смаках несе в маси творчість великого Кобзаря Тараса Шевченка. Вперше в минулому році відгримів фестиваль «Ше- Fest» у Моринцях. Після цього захід став традиційним.  До 201 –  річниці народження поети музиканти готували спеціальну програму виступів, де звучали твори Шевченка в новій музичній обробці.

«Ми  виступаємо на «Ше- фесті» уже вдруге, – розповідає вокаліст гурту «Апокриф» Михайло. Ми виконуємо  вірші Тараса Шевченка в  реп – стилі. Цього до нас ніхто не робив. Таким чином наш гурт намагається поширити творчість Кобзаря до нових молодіжних рухів, таких як репери, панки, тощо. Мені особисто цікаво показати Шевченка через реп і  вірші Кобзаря  цікаві в усіх стилях виконання. Під час фестивалю також відбудеться прем’єра нашого кліпу на вірш Тараса Шевченка «Якби зустрілися ми знову».  Також в сучасній обробці виконує твори Шевченка і гурт «Гарного настрою», – зазначає його вокаліст Юрій Бондаренко: «Це молодий перспективний проект. Ми намагаємося грати гарну музику. На «Ше -фесті» виконували вірш Шевченка «Кохайтеся Чорнобриві та не з москалями». Граємо на мотив відомої пісні Стіва Вандера «Рastime paradise». Сподіваємось дівчатам дуже сподобається».

Окрім музичних подарунків для відвідувачів фестивалю проводили майстер- клас з перетворення людини в Кобзаря цим самим молодь хотіла висміяти старий радянський  образ українського пророка, – розповідає організатор «Ше – фесту» Юлія Капшученко: «Цей фестиваль проводиться у форматі клубного концерту. Також ми хочемо висміяти цей «кожуховий» образ Кобзаря. Ми розкажемо відвідувачам як в три етапи перетворитися в Шевченка – це одіти кожуха, шапку і приклеїти вуса. А ми показуємо Шевченка не таким, а молодим, енергійним, який подобався дівчатам, саме таким яким він був у Києві».

Окрім цікавої програми фестиваль вирішили провести з користю, а саме зібрати кошти для Білоцерківської окремої механізованої бригади №72, – зазначає співорганізатор фестивалю Надія Андрікевич: «Київська майстриня Галина Самчук спеціально для фестивалю виготовила еко – торби для благодійного продажу. На торбинах зображена символіка фестивалю України та молодий Тарас Шевченко. На зібрані кошти від квитків та продажу торбинок  ми хочемо придбати одяг для наших військових, а саме  72 – Білоцерківської бригади». Додамо, що минулого року з фестивалю «Ше – фест» організатори придбали для прикордонної застави «Оршанець» тепловізор.

Джерело: Хрещатик