Левко Скоп, Михайло Скоп та Ірина Климова покажуть свій живопис в Музеї Шолом-Алейхема

30 Березня 2015 15:25
prostir.museum

prostir.museum

9 квітня о 17.00 у Музеї Щолом-Алейхема відбудеться відкриття виставки живопису трьох авторів Левка Скопа, Михайла Скопа та Ірини Климової. Твори таких різних за стилем майстрів об’єднує направленість представленої тематики —ілюстрації до творів Шолом-Алейхема, роботи на єврейські теми.

Левко Скоп Львівський та Драгобицький художник, реставратор Музею «Драгобиччина», мистецтвознавець, письменник-перекладач прози Бруно Шульца, поет, викладач Львівської Національної Академії Мистецтв, засновник та ідейний натхненник творчого об’єднання «КАКТУС».

Ірина Климова з 2008 і дотепер — зав. відділом «Музей Шолом-Алейхема» (філія Музею історії м. Києва). Автор понад п’ятдесяти статей, присвячених художньому образотворчому мистецтву, творчості художників України. З 1976 р. працює в галузі промислової графіки та дизайну, брала участь у багатьох вітчизняних та закордонних персональних та групових виставках живопису та графіки. Брала участь та була організатором численних культурно-просвітницьких та освітніх проектів. Організатор виставок сучасних українських та закордонних художників, у творах яких присутня єврейська тематика. Роботи зберігаються в приватних колекціях, галереях та в фондах Національного художнього Музею образотворчого мистецтва України.

Михайло Скоп — львівський іконописець, графік. Займається літературою та науковою діяльністю, лідер фолк-метал гурту «Чорна Дебра». Народився навчається у Львівській Національній Академії Мистецтв. Автор анімаційного рекламного ролику фестивалю «Ту Стань! 2013 р.», учасник мистецьких акцій та благодійних аукціонів на підтримку української армії. Перша книга — містичний роман «Пташине полювання» вийшла друком у 2012 р. Друга — віршова збірка «Пісні Чорного Степу» — у вересні 2014 р. Один з авторів віршової збірки «Говорить Майдан». Приймав участь у багатьох виставках, мистецьких акціях та фестивалях.