Литовські виконавці хіта «Никогда мы не будем братьями» підтримали сім’ї бійців АТО

27 Березня 2015 11:00
cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

25 березня в київському клубі Route 66 відбувся творчий вечір «Брати – назавжди» відомих литовських музикантів Віргіса Пупшіса, Яронімаса Міліуса і Гінтаса Літінскаса.

Пупшіс, Милиус і Літінскас відомі в Україні насамперед тим, що стали авторами музики і виконавцями пісні «Ніколи ми не будемо братами» на вірші 23-річної киянки Анастасії Дмитрук. У концерті також взяла участь українська етно-рок група TaRuta.

Творчий вечір був організований благодійним фондом «Територія життя», зібрані кошти в розмірі близько 10 000 гривень будуть витрачені на гуманітарну допомогу (насамперед, предмети гігієни, побутову хімію і канцелярські товари) для родин військових-учасників АТО.

«Метою цього концерту був не тільки збір грошей – він став також актом моральної підтримки. Наші литовські друзі виступили чудово. Кожен з них – зрілий музикант із власним репертуаром. Яронімас, наприклад, заспівав арію «Я свободен» і кілька оперних тем; Віргіс виконав дуже сильні пісні на вірші Насті Дмитрук «Молитва» та «Никогда мы не будем братьями», а також відмінну литовську адаптацію хіта «Океана Ельзи» «Без бою»; Гінтас співав свої чудові авторські пісні. Наші друзі з TaRuta також були незрівнянні. Концерт відвідали консул Литовської республіки та представники колективу посольства», – розповів Cultprostir співзасновник фонду Андрій Твердовський.

Також фонд «Територія життя» запланував благодійні концерти актора і музиканта Олексія Горбунова на користь українських військових (28 березня в Києві і 9 квітня в Миколаєві). Фонд спеціалізується на постачанні в зону АТО автомобільної техніки і на ремонті військових машин. Допомагає п’яти військовим підрозділами: 72-й гвардійській механізованій бригаді, 79-й миколаївській аеромобільній бригаді, 128-й гвардійскій гірськопіхотній бригаді, 13-му батальйону чернігівської територіальної оборони і 5-й роті полку «Дніпро-1», а також сім’ям військовослужбовців.

Джерело: Cultprostir