На столичній виставці покажуть фотографію, що побувала на орбіті

14 Березня 2015 19:00

Українська асоціація художників-натуралістів ініціювала проведення всеукраїнської виставки пейзажної фотографії в Центрі української культури та мистецтва. 30 фоторобіт представили переможці і дипломанти фотоконкурсу «Photonature. Природа made in Ukraine». Про це пише Gazeta.ua.

Серед знімків — роботи запорізької фотохудожниці Тетяни Аверіної. Її фотографія «Міжпланетна весна» побувала на орбіті. Торік навесні співробітники НАСА написали Тетяні листа з пропозицією дати згоду на те, щоб її фото із зображенням жовтої квітки в росі на фоні нічного неба роздрукували і відправили в космос. 28 травня корабель «Союз ТМА -13М» вилетів у космос із фотографією Тетяни на борту. Фотографія літала в космосі півроку.

socportal.info

socportal.info

Фотограф Олександр Киценко за фахом енергетик. Фотографію вважає своєю другою професією. Багато фотографує біля свого будинку, а також їздить у фототури Україною і зарубіжжям.

В’ячеслав Міщенко — знаний у світі майстер макрозйомки. Зізнається, зараз знімати значно простіше, ніж колись нецифровою технікою.

socportal.info

socportal.info

«Раніше я багато знімав. І це було нелегко: ти кадр зняв — ти його не бачиш. Проявляєш плівку, а на ній з’являються артефакти, які потім не прибрати. Але в душі все це залишилося».

Всі фотороботи, представлені на виставці, зняті в Україні і відтворюють українські пейзажі.

Фото Валерії Радзієвської

Джерело: Соцпортал