Національний музей історії України: перезавантаження

4 Березня 2015 10:51
prostir.museum

prostir.museum

Національний музей історії України – це не просто музейний простір, це не просто колектив, це – повинна бути невід’ємна складова кожної окремої родини, що живе в Україні.

Національний музей історії України – це не просто велична споруда в священному місці, це не просто найбільша колекція, це повинна бути візитівка нашої держави для кожного туриста, який приїздить до столиці України.

Національний музей історії України – це заклад, до життя і діяльності якого повинна бути прикута найбільша й найприскіпливіша увага кожного, бо кожен із нас з усвідомленням причетності до власної історії має не право, а обов’язок долучитися до її творення.

Тому Національний музей історії України сповідуватиме в своїй діяльності наступні принципи:

–         повна відкритість своїх планів, задумів, результатів роботи;

–         відкритість й доступність кожного з небайдужих до творення формату музею нового типу,  участі в його щоденному житті;

–         широке залучення наукової спільноти до обговорення місії Національного музею історії України, його призначення, формування на основі наукової дискусії концепції як самого музею, так і частин експозиції, які того потребуватимуть на думку науковців та громади;

–         максимально злагоджена співпраця музейних працівників та науковців, які спільно творитимуть нову сучасну музейну форму доступності до нашої історичної спадщини КОЖНОМУ відвідувачу, в тому числі – й віртуальному;

–         пожвавлення щоденного музейного життя;

–         вкраплення в музейний простір зон комфорту для відвідувачів;

–         формування online casino сучасної та економічно обгрутнованої фінансової політики музею;

–         максимальне поширення наукових здобутків музейного колективу та експонування багатющої фондової колекції, яка є гордістю України.
Тому впродовж найближчого тижня Національний музей історії України формуватиме Наглядову Раду (якої до цього часу не було), склад якої буде подано для затвердження у встановленому порядку. Ми запрошуємо кожного небайдужого запропонувати кандидатури як до Наглядової Ради, так і до Науково-методичної ради музею, яка визначатиме стратегічні напрямки наукової роботи музею. Пропозиції просимо надсилати електронною поштою на адресу: history-museum@ukr.net

6 березня 2015 року, в п’ятницю, з 10.00 до 13.00 всі охочі журналісти, науковці,  музейники зможуть безперешкодно самостійно оглянути всю експозицію музею, щоб зафіксувати «точку відліку» наступного періоду життя Національного музею історії України, який ми повинні творити разом.  Це дасть можливість об’єктивного моніторингу ситуації та визначення місця кожного з вас в долі головного музею України.

О 13.00 в лекційній залі правого крила першого поверху Національного музею історії України ми запрошуємо науковців та усіх небайдужих до першої дискусії щодо того, яким повинен бути Національний музей історії України. Крокуючи в майбуття, зберігаючи кращі традиції та напрацювання минулого, сьогодення не дає нам багато часу, бо кожний згаяний місяць, тиждень, день нас лише віддаляють, тоді як потрібна згуртованість, єдність, взаємодопомога і спільна праця.

Нам усім випала унікальна можливість – зробити музей нашої історії таким, щоб кожен відчув свою невіддільність від історії країни, в якій ми всі живемо.
Прохання до журналістів акредитуватися електронною поштою history-museum@ukr.net чи телефоном  044-278-65-45