Подорожчання проїзду у Києві не буде

22 Березня 2015 15:00
image.tsn.ua

image.tsn.ua

Останнім часом у соцмережах почали поширюватися відомості про начебто нову хвилю подорожчання проїзду у київському транспорті. Зокрема у маршрутних таксі. «Хрещатик» запитав голову постійної комісії Київради з питань транспорту та зв’язку Ігоря Піковського, чи є підстави у нових дискусіях з приводу тарифів на проїзд.

Ігор Піковський спростував будь-які підстави для чуток, оскільки жодної інформації щодо зміни тарифів не має. За його словами, є хіба що проект рішення від депутатів Київради про скасування рішення про підняття тарифів.
На запитання, чи проглядаються нині підстави для майбутнього коригування тарифів, Ігор Піковський зазначив, що на сьогодні коментувати вірогідність зміни тарифів у той чи інший бік немає сенсу, оскільки нові тарифи існують менше одного місяця.
«Зрозуміло, що за такої економічної ситуації повернутися до старих тарифів нереально, це «угробить» транспорт,— наголосив голова постійної комісії з питань транспорту.— Піднімати тарифи й далі — малоймовірно. Протягом певного часу працюватимуть ці тарифи. Коли стабілізується економіка, стабілізуються курсові тенденції, тоді, можливо, матиме сенс повернутися до питання тарифів. Але ми розуміємо, що це буде не через місяць-два-три. При цьому сподіватися на зниження тарифів можна, але очікувати зниження, на мій погляд, надміру оптимістично і необґрунтовано»,— прокоментував депутат.
Це комунальний транспорт. А як із маршрутними таксі (маршрутками), які переважно приватні? За словами Ігоря Піковського, маршрутки, у переважній більшості, належать некомунальним підприємствам, зрозуміло, що у них різна собівартість і різні умови роботи, різні парки і кваліфікація. І, підкреслив депутат, рішення щодо тарифів на проїзд у маршрутках полягає у площині компромісу між економічними умовами та соціальними процесами. Але й підняти тарифи у маршрутках до «космічного рівня» ніхто не дозволить, запевнив політик.

Джерело: Хрещатик