Центр візуальної культури відкрив нові кадри про Грозний

23 Березня 2015 11:00
cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

В рамках фестивалю документального кіно Docudays UA відкрився мультимедійний проект «Грозний: 9 міст». Фотовиставка з шести десятків фотографій, триекранної відео-проекції документального фільму і сторінки web documentary будуть доступні до 5 квітня. Головний нерв проекту – Чечня, яка, на думку організаторів, «може виявитися до нас ближче, ніж здається».

Ініціатором створення проекту і куратором його фотовиставки стала Юлія Сердюкова, яку пов’язує з Чечнею особиста історія. Юлія розповіла Cultpostir про дитинство, проведене в Грозному, і про паралелі з ситуацією в Україні. «Важко знайти більш підходящий час для того, щоб згадати про ту війну, – вважає куратор. – Після анексії Криму тема Грозного та інших міст Чечні зазвучала з новою болючою актуальністю».

У фотовиставці взяли участь фотографи Ольга Кравець, Марія Морина і Оксана Юшко. На їх знімках – післявоєнна Чечня. Автори вважають свій проект «історією різних міст, захованих в одному». 22 березня о 12.00 на зустрічі зі своєю аудиторією фотографи розкажуть про це докладно і навчать створювати проекти,що критично оцінюють ситуацію в рідній країні. О 18.00 – авторська екскурсія фотовиставою. Місце проведення заходів – київський Центр візуальної культури на вулиці Глибочицькій.

Джерело: Cultprostir