У Будинку кіно вчитимуть створювати і продавати власні документальні фільми

25 Березня 2015 14:00
cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

26 березня на Міжнародному фестивалі DOCUDAYS у рамках проекту LabDocutoloka відбудеться навчальна пітчинг-сесія проектів документальних фільмів.

«Пітчинг – це прийнята в світі форма 7-хвилинної презентації проекту для пошуку партнерів і фінансування для майбутнього фільму, – пояснив Cultprostir співзасновник LabDocutoloka Денис Страшний. – І ми постараємося провести його у відкритому, навчальному режимі. Це може бути цікаво молодим продюсерам, режисерам і тим, хто ще не займається документальним кіно, але цікавиться етапами його створенням. Молоді документалісти побачать, як виглядає процес демонстрації проекту для залучення ко-продюсерів, не вкладаючи грошей: звичайні пітчинг-сесії платні, й іноді просто непростимо дорогі… Ми отримали карт-бланш – світ цікавиться Україною, і документальне кіно – це саме той інструмент, який зможе її показати. Її справжню. Осмислені історії про простих людей, які зараз переживають труднощі – це і є ключ до світового розуміння і визнання. І документальне кіно зараз – це не «мистецтво для обраних», а справжня зброя, цифрова зброя проти інформаційного окупанта».

З лютого 2015 року команда LabDOСUTOLOKA відбирала проекти молодих режисерів документального кіно для участі в майстерні, під час якої документалісти навчалися аналізу відзнятого матеріалу, розробці теми документального фільму, створенню дієвого трейлера до кожного проекту, а також навичкам виступу на пітчинг-сесії перед професійною публікою. Модераторами пітчинг-сесії на фестивалі DOCUDAYS виступлятьЕлла Штика, продюсер і лектор майстерні LabDOCUTOLOKA, а також Дмитро Тяжлов, режисер, оператор і куратор майстерні.

LabDOСUTOLOKA – це україно-польська майстерня документального кіно, реалізована в рамках ініціативи Hackathon Bridge.Poland to Ukraine депутата Європарламенту Міхаля Боні.

Джерело: Cultprostir