У галереї «Мистецька збірка» відкриється виставка українського художника Владислава Шерешевського

13 Березня 2015 12:26
cultprostir.ua

cultprostir.ua

18 березня у столичній галереї  «Мистецька збірка» відкривається виставка живопису популярного українського художника Владислава Шерешевського.

У своєму новому проекті «Піпл» у притаманній іронічній манері художник покаже, як виглядає і чим живе сучасний український піпл. На його картинах –  люди в різних своїх проявах. Виставка покаже весь діапазон людської натури: від радісних усміхнених красивих образів до огидних, жахливих типажів. Герої Шерешевського викликають бурхливі емоції. До деяких з них – воїнів, дітей – проймаєшся щирою симпатією, до інших – навпаки відразою.

«На ідею для виставки мене наштовхнуло місце розташування галереї «Мистецька збірка». Вона знаходиться між музеями російського і західного мистецтва. Я вирішив символічно показати, як в українській культурі переплелися західні і східні елементи. Після відвідання голландських музеїв виникла ідея написати свій варіант малих голландців: великі форми на сучасний лад. Далі я захотів відповісти чимось зі сходу. Тому в мене з’явились картини: східна Україна, яка вона зараз, її мешканці. Виставка вийшла на європейський манер, але з певним орієнтальним кітчем», – розповідає про проект «Піпл» Владислав Шерешевський.

Владислав Шерешевський

Джерело: Сultprostir.ua