У Києві близько 90 дитсадків використовують не за призначенням

13 Березня 2015 17:46
charivne.info

charivne.info

Близько 90 дитсадків у столиці не використовуються за цільовим призначенням.

Про це заявила заступник голови КМДА Ганна Старостенко, повідомляє сайт міської влади.

“Ми провели інвентаризацію і виявили близько 90 дитсадків, які не використовують за призначенням. З них 58 – комунальної форми власності”, – сказала чиновниця.

Вона запевнила, що влада уважно вивчає ситуацію: якщо термін договору оренди спливає, то його не подовжують, якщо умови договору не виконуються – його розривають.

При цьому Старостенко наголосила, що відновити діяльність дошкільного навчального закладу досить непросто.

“Тут ми маємо неухильно дотримуватися визначених стандартів – це і розмір приміщення,  і особливі санітарно-гігієнічні умови. Загалом для відновлення роботи одного дитсадка місто в середньому витрачає від 10 до 12 мільйонів гривень”, – пояснила чиновниця.

За її словами, менш затратним варіантом розширення мережі дитсадків є створення додаткових груп.

“У Києві є багато навчальних закладів, де функціонує і дитячий садок, і школа. Нині ми поступово переводимо учнів до приміщень шкіл, вивільняючи тим самим додаткові місця для дошкільнят. Так, за 2014 рік нам вдалося відновити 3500 тисяч місць, що дорівнює відкриттю 74 груп або 12 дитсадків”, – розповіла Старостенко.

Вона також звернула увагу на те, що столична влада намагається залучити інвесторів до розширення мережі дошкільних навчальних закладів.

“Ми розуміємо, що в приватні дитсадки йдуть діти, батьки яких в змозі сплачувати за їхнє перебування. Тим самим вони звільняють місця в комунальних закладах для тих, чиї батьки не мають такої можливості”, – пояснила Старостенко.

Як відомо, на початку 2015 року столичні жителі скаржились на гостру нестачу місць у столичних садках і лають електронну чергу.

Наприкінці 2014 року Старостенко заявила, що у столиці катастрофічно не вистачає дитячих садків – станом на листопад 2014 року у черзі на місце у дошкільному закладі стояло 12 тисяч малюків.