У Києві обговорять тіло та гендер

13 Березня 2015 14:50
cultprostir.ua

cultprostir.ua

У Центрі візуальної культури презентують антологію гендерних досліджень «Образ, тіло, порядок». Захід відбудеться 18 березня.

Цю книга, що вийшла у незалежному видавництві «Медуза», задумувалася як спроба відповіді на запитання: «Чому й досі в публічному просторі ми стикаємося з прихованим чи явним несприйняттям гендерної тематики?». Антологія «Образ, тіло, порядок» являє собою добірку наукових статей і текстів із гендерної проблематики у різних сферах знання: економіка, медицина, архітектура, право, література, фотографія тощо. Головна мета публікації – представити українським читачкам і читачам нові, дотепер не перекладені дослідження, зокрема, німецькомовного простору гендерних студій, який до сьогодні лишається недостатньо репрезентованим в українському науковому контексті. Тематичний спектр матеріалів цієї антології якнайширший – від феміністичної юстиції, до інтерсексуальності, харчових розладів та гендерного виміру архітектури.

Антологію презентуватимуть упорядниці Катерина Міщенко та Олеся Бондаренко, авторка перекладів Леся Кульчинська та дослідниця Марія Маєрчик.

Джерело: Сultprostir.ua