У Києві покажуть короткометражку Тараса Денисенка «Мій хлопчику», зняту за підтримки Держкіно

25 Березня 2015 20:00
telekritika.ua

telekritika.ua

27 березня о 19.00 в столичному кінотеатрі «Київ» (вул. Червоноармійська, 19) відбудеться презентація дебютного короткометражного фільму Тараса Денисенка «Мій хлопчику». Про це повідомляє прес-служба Державного агентства з питань кіно.

Після показу у фойє кінотеатру пройде прес-конференція (початок о 19.50).

Виробництвом короткометражки займалася кінокомпанія «Продакшн №1» на замовлення Держкіно. Стрічка «Мій хлопчику» –  режисерський дебют актора Тараса Денисенка, в якому він грає головну роль.

«Ідея фільму – вічна проблема поколінь, батьки і діти. Стрічка створює настрій, змушує задуматись над цінністю життя, цінністю рідних людей. Герої фільму – батько та хворий хлопчик. Ця маленька родина опинилася за межею бідності. Вони не живуть, вони виживають, постійно куштуючи ілюзії, що все буде добре…Герої Тараса Денисенка бідні матеріально, але багаті в своїх почуттях, і ці відносини коштовніші за всі діаманти землі», – анонсує стрічку Держкіно.

Окрім презентації стрічки, захід стане вечором пам’яті видатних поетів Розстріляного відродженняМайка Йогансена і Володимира Свідзінського. Їхні вірші читатимуть студенти Національного університету театру, кіно і телебачення імені І. Карпенко-Карого.

Для акредитації журналістів необхідно звертатися за номером 066-123-63-33.

Нагадаємо, на цьогорічному Каннському кінофестивалі запланована прем’єра короткометражного фільму «Міна» (режисер – Vofka Solovey) про молодого художника з Донбасу Гену, який через нерозуміння оточуючих прагне залишити Донбас, але натрапляє на перешкоду. Цей проект також підтримало Держкіно.