У Києві пройде лекція-концерт для дітей-сиріт

30 Березня 2015 09:55
epochtimes.com.ua

epochtimes.com.ua

4 квітня о 13.00 в Києві у приміщенні дитячої музичної школи №24 у рамках благодійного мистецького проекту «Крилаті мрії» пройде лекція-концерт Київської дитячої філармонії «Три кити в музиці», повідомляє «Хрещатик».

Проекту «Крилаті мрії» вже три місяці. За цей період було проведено десять заходів у різних районах Києва: Святошинському, Дніпровському, Печерському, Оболонському, Дарницькому, Подільському, Шевченківському та Голосіївському. «Крилаті мрії» — це концерти, підготовлені учнями початкових спеціалізованих художніх навчальних закладів столиці для своїх ровесників — дітей-сиріт, дітей і молоді з функціональними обмеженнями, дітей із дитячих будинків.

На цьому заході дітям-сиротам запропонують лекцію-концерт, яка присвячена первинним жанрам в музиці — танцю, пісні і маршу. Вести лекцію про «трьох китів у музиці» буде завідувачка теоретичного відділу дитячої музичної школи №24 А.І. Коломицева. Її розповідь будуть ілюструвати учні середніх і молодших класів школи. Вони заспівають українських народних пісень і виконають марші. Діти зможуть почути різні за тембром інструменти: кларнет, сопілку, баян, бандуру, фортепіано.

Головною метою організаторів, як і в попередніх акціях проекту «Крилаті мрії», є допомога дітям-сиротам і дітям із функціональними обмеженнями адаптуватися в соціумі через творче спілкування з ровесниками і залучення до високого мистецтва.

Адреса проведення лекції-концерту «Три кити в музиці»: вул. Курчатова, 19.