У Києві розглянуть історію як зброю контрпропаганди

20 Березня 2015 14:00
cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

25 березня у рамках проекту «Культура vs Пропаганда», який з лютого цього року проводить  ГО «Форум видавців» та БФ «Фундація Дарини Жолдак», відбудеться чергова дискусія. Цього разу питання пропаганди та протидії їй розглядатимуть історики через призму своєї суперечливої науки.

Учасниками зустрічі будуть Ярослав Грицак − відомий український історик, науковець, публіцист, Олександр Зінченко – історик, письменник, співробітник Українського інституту національної пам’яті. Вестиме дискусіюВахтанг Кіпіані – журналіст, публіцист,  історик, головний редактор інтернет-видання «Історична правда».

Поважна компанія міркуватиме над тим, чи має історичний феномен сили, щоб протидіяти ворожій пропаганді, чи повинна історія в наш час нарешті відокремитись від політики і не слугувати пропаганді, як пересічним громадянам відрізнити історичну правду від кон’юнктури?

«Міф міфом не виб’єш. Будь-якій пропаганді Україна має протиставити факти – перевірені і цікаво подані.  А відрізнити історичну правду від пропаганди – це питання компетентності конкретної людини, конкретного споживача будь-якої інформації.  Якщо людина сама не докладатиме до цього зусиль – не розширюватиме горизонтів пізнання, не буде вимогливою до інформації і взагалі, вибачте, не читатиме книжок, – тоді їй не допоможе жоден найсумлінніший історик», – вважає Олександр Зінченко.

Про місце і час проведення читайте за посиланням. Реєстрація на захід обов’язкова.

Джерело: Cultprostir