У Києві розкажуть про музику, яку народжує війна

14 Березня 2015 14:00
cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

У столичному арт-клубі Closer стартував цикл лекцій із загальною назвою «Звук після війни». Він триватиме до червня і присвячений творчості авторів, які створювали свою музику після різних воєн.

Цикл лекцій здійснюється в рамках проекту OK projects. «Катастрофа цивілізації, міждержавні конфлікти, районні розбірки і закулісні битви естетів. Будемо говорити про музику, якої не було б, не занурся людство в свої найстрашніші моменти історії. Мелодії, що ввібрали в себе звуки пострілів, залишених кораблів, виючих вовків і забутих душ. Пісні пам’яті, надії і нового мирного життя», – пояснили тематику лекцій автори проекту.

Вже відбулись лекції про Джона Лі Хукера і Джо Завінула. Найближча зустріч, 17 березня, буде присвячена Джо «Кінгу» Оліверу. У списку майбутніх героїв числяться The Rolling Stones, Джимі Хендрікс, Боб Ділан, Чет Бейкер, Телоніус Монк, Едуард Артем’єв, Генрі Перселл та інші. У ролі лекторів-оповідачів виступлять Ярослав Лодигін, Влад Фісун (обидва – радіо «Аристократи»), композитор Алла Загайкевич та інші. Вже відомий докладний графік лекцій.

Джерело: Cultprostir