У Києві стали купувати менше квартир

10 Березня 2015 15:23
dr.ck.ua

dr.ck.ua

domumorya.org

domumorya.org

Лютий показав історичний мінімум з продажів на вторинному ринку житла в Києві – нових господарів знайшли всього 156 квартир, повідомили виданню «Вести» в SV Development.

«Гірше ситуації на вторинці вже не буде», – при цьому зауважив аналітик компанії Сергій Костецький.

У новобудовах було куплено ще 211 квартир. Це на третину нижче результатів січня, коли було реалізовано 306 квартир на первинному ринку і 228 на вторинному. Роком раніше (у лютому 2014) в столиці було куплено 694 квартир у новобудові та 412 на вторинному ринку.

За даними ІАП «Столична нерухомість», у лютому середня вартість представлених до продажу 1-4-кімнатних квартир склала $ 1727/кв. м, тобто в порівнянні з січнем доларові ціни просіли всього на 1,6%.

При цьому через різку девальвацію гривні протягом місяця середньозважена ціна пропозиції в нацвалюті збільшилася на 86,6% – до 51,8 тис. грн./кв.м.

У березні подешевшає

При цьому глава наглядової ради Ріелторської палати України Віктор Несін повідомив, що ціни на вторинному ринку вже знижуються в цьому місяці. «Зараз реально знайти однокімнатну в столиці за ціною 30 тис. у.о. Ще три-чотири місяці тому це було з розряду фантастики. Ціни будуть знижуватися, ще на 15-20%, до тих пір, поки власники не почнуть масово знімати свої квартири з продажу і попит не перевищить пропозицію. Але до цього ще далеко, я думаю, таке плавне зниження буде відбуватися протягом півроку», – говорить Несін.