У Києві створять новий парк

21 Березня 2015 09:30
epochtimes.com.ua

epochtimes.com.ua

Київрада підтримала питання про створення у Святошинському районі столиці парку відпочинку «Садиба Мировичів». Про це сказав секретар комісії Київради із питань культури й туризму Павло Бригинець, повідомляє «Сегодня».

«Комісія повністю підтримала ініціативу, мета якої благоустрій і збереження зелених насаджень на зазначеній земельній ділянці, яка є місцем відпочинку жителів Святошинського району Києва», — розповів депутат.

За словами Бригинця, ділянка є зоною рекреаційного призначення, і парку пропонується присвоїти назву «Садиба Мировичів», адже на ній був розміщений дачний будинок, який належав одному з нащадків давнього козацького роду Мировичів.

Земельна ділянка, що розташована на вулиці Львівській, була незаконно виділена під забудову, її цільове призначення змінили рішенням Київради №83/140 від 28.09.2006 року.

«У результаті численних скарг, судових слухань, громадських протистоянь із забудовником, Київським апеляційним адміністративним судом було прийнято постанову, якою рішення Київради визнано протиправним і скасовано. Земельній ділянці повернуто рекреаційне призначення», — зазначив Бригинець.