У Києві у кількох маршрутках подешевшав проїзд

27 Березня 2015 09:35
img.kiev.pravda.com.ua

img.kiev.pravda.com.ua

Приватні перевізники, що працюють у столиці, почали знижувати вартість проїзду у маршрутках.

Як пише “Сегодня”, цьому посприяли зниження ціни на пальне і конкуренція.

Так, маршрутка №477, яка курсує від Московської площі до метро “Шулявська”, подешевшала на 1,5 гривні. Нині проїзд у ній коштує 3,5 гривні замість нещодавніх 5.

На маршруті №192, який їздить від метро “Петрівка” на вулицю Милославську на Троєщині, проїзд подешевшав на 1 гривню – з 6 до 5 гривень.

У компанії “Союз-Авто”, яка обслуговує маршрут, пояснюють: поки проїзд знизили на одному маршруті, але не виключають, що подешевшають і інші.

“Усе залежить від того, наскільки знизиться вартість палива. Якщо ціна на нього падає, є сенс зменшувати і вартість проїзду. Так ми і зробили. Якщо долар ще подешевшає, так, щоб витрати на запчастини і все інше стали меншими, це теж вплине на ціну”, – пояснили  у компанії.

За інформацією місцевих жителів, з 5 до 4,5 гривні подешевшав проїзд у маршрутці №530, яка їздить з проспекту Свободи до вулиці Північної.

А в маршрутці №444 (станція метро “Арсенальна – вулиця Заболотного) ціни знизили з 5,5 до 4 гривень.

Утім перевізники кажіть, що ціни в маршрутках знижуються не тільки через пальне.

За словами голови компанії-перевізника “Ярослав-авто” Ігоря Гусака, тенденція до зниження цін є на маршрутах, у яких є конкуренція з комунальним транспортом. БО деяки маршрутними підвищили ціну до 5 гривень, а по тому ж маршруту їздить тролейбус або автобус за 3 гривні.

“Пасажири пересіли в міський транспорт, і у перевізника втрата пасажиропотоку вийшла більша, ніж дохід від підняття тарифів. Тому на таких маршрутах ціну довелося знижувати. Але це не масове явище”, – пояснив Гусак.