У Києві відбудеться мистецький проект “Нас єднає Шевченкове слово”

7 Березня 2015 16:10
day.kiev.ua

day.kiev.ua

10 березня о 12:00 у Національному музеї Тараса Шевченка (б-р Т. Шевченка, 12) відбудеться урочиста церемонія за участю послів іноземних держав та відомих українців. Захід відбудеться у рамках міжнародного культурно-мистецького проекту «Нас єднає Шевченкове слово», присвяченого 200-річчю з дня народження Кобзаря та включенню цієї видатної події до Календаря пам’ятних дат ЮНЕСКО, яка відзначається протягом 2014-2015 років в Україні і всьому світі.

У рамках церемонії вірші Т. Шевченка різними мовами світу читатимуть: посли Палестини, Португалії, Молдови, Узбекистану, Туркменістану, Азербайджану, Малайзії, Румунії, а також представники посольств Індії, Чехії, Сербії, Греції, Австрії та Білорусі. Твори поета також декламуватимуть Заслужені артисти України Євген Ніщук та Віталій Козловський і Народний артист України Володимир Талашко.

Організаторами проекту стали: Національний музей Тараса Шевченка, Фонд підтримки молодіжного та олімпійського плавання, Міжнародний Фонд культурного співробітництва та Міжнародний етнокультурний проект Folk Ukraine.

Джерело: Хрещатик