У київському транспорті активізувалися викрадачі гаманців і телефонів

11 Березня 2015 11:46
kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

Кишенькових злодіїв стає все більше

У Києві активізувалися кишенькові злодії. Причому, якщо раніше крадіжками займалися в основному чоловіки, то зараз серед злодіїв помічають і жінок: вони орудують переважно в транспорті і ТЦ.

“За останні 2 тижні став свідком чотирьох випадків. Перший – у підземному переході біля м. “Олімпійська”, другий – у маршрутці №550. Також до мене намагався залізти в кишеню мужик в тролейбусі №31. А в ТЦ на Райдужному бачив, як працювали дві “мадам”: одна повісила на праву руку шарфик, підійшла до стійки з біжутерією. Лівою рукою вона обмацувала прикраси, а правою – влізла в кишеню жінки, що стояла поруч. Я крикнув, і вони з подругою швидко пішли. У більшості випадків злодії пристойно одягнені, і підозр не викликають”, – написав у групі “Троещина ВК” киянин Владислав.

У киянки Яни Корженко витягли телефон в ТРЦ на Либідській: “Я пішла на рецепцію, написала в зошиті про те, що трапилося. Там вже до мене залишили багато подібних записів про крадіжки гаманців, барсеток”, – розповідає Яна.

“Провину таких злочинців довести складно. Найчастіше потерпілі помічають зникнення чогось через якийсь час, а кишеньковий злодій уже позбувся всіх доказів”, – кажуть у міліції. Не можуть відкрутитися тільки ті, хто попався “на гарячому”: так, кілька днів тому на станції “Хрещатик” затримали 17-річну дівчину якраз в той момент, коли вона витягла у пасажира гаманець. Їй загрожує до 3 років в’язниці.

 

Джерело: Сегодня