У Парижі відбудеться фестиваль сучасного українського мистецтва

14 Березня 2015 10:30
socportal.info

socportal.info

У березні-квітні у Парижі відбудеться низка подій, покликаних познайомити паризьку публіку з українською культурою: Тиждень українського кіно (МКФ Молодість), гастролі театру ДАХ, концерт DAKH DAUGHTERS, Валентина Сильвестрова, проекту Юрія Хусточки та ін. Про це Соцпортал повідомили організатори фестивалю.

Фестиваль «Україна – вільна сцена» буде представлений та реалізований командою українського фестивалю «Гогольфест» за сприяння українських і французьких партнерів. Фестиваль презентує світові найактуальніші сторінки вітчизняної культури – від академічної музики до експериментального театру, від медіаінсталяцій до літературних бестселерів.

Протягом останнього року французи, німці, італійці чують про Україну, як про гарячу точку конфлікту на Європейському континенті, не завжди чітко розуміючи, які цінності і прагнення змусили людей вийти на Майдан, іти добровольцями в АТО або ж ставати учасниками безпрецедентного волонтерського руху.

Фестиваль «Україна — вільна сцена» покликаний заповнити цю прогалину: познайомити європейського глядача із яскравими новітніми сторінками українського мистецтва, доповнити інформаційну картину, що склалася щодо України у закордонних ЗМІ, а також продемонструвати український погляд на події . Українські митці у Парижі покажуть за що бореться і чого прагне український народ.

Учасники презентації:

Влад Троїцький – організатор фестивалю «Гогольфест», режисер, продюсер;

Андрій Халпахчі – генеральний директор МКФ «Молодість»;

Олег Соснов – координатор фестивалю, куратор проектів візуальної та музичної програм;

Дар’я Кольцова – художниця, куратор візуального проекту;

Ірина Буданська – директор культурно-освітнього центру «Майстер-Клас»;

Валентин Сильвестров – композитор;

Презентація відбудеться у понеділок, 16 березня, о 15.00 у FEDORIV Hub за адресою вул. Велика Васильківська 5, оф 27, Арена Сіті.

Джерело: Соцпортал