У Польщі запрацював портал, який інформуватиме про Україну

3 Березня 2015 18:14
erudyt.net

erudyt.net

У Польщі запрацював портал WSCHODNIK , який подаватиме актуальну інформацію про Україну, а передовсім – про  війну на Донбасі. Про це повідомив на своїй сторінці Facebook народний депутат України, засновник групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, пише zaxid.net.

«До річниці групи ІС в Польщі запущений наш партнерський проект – «WSCHODNIK» (wschodnik.pl). Творець цього проекту – наш однокашник по військовому училищу Андрій Шурин. Редакція – польські журналісти, небайдужі до подій в Україні.

Інформація від групи ІС, яка перекладається на польську мову і публікується на цьому ресурсі, не йде в наших зведеннях в Україні – в основному вона стосується «соціально-політичних» проблем на окупованій території Донбасу (в Україні це питання досить детально висвітлюють інші ЗМІ, тому ми зосереджуємося на суто військовому моменті). Завдання проекту зрозуміле: будемо спільними зусиллями доносити до польського суспільства правду про події у нас, благо Польща – наш союзник», – написав Дмитро Тимчук.

На самому сайті WSCHODNIK  зазначається, що портал «постав за ініціативи незалежних журналістів як з польського, так і з українського боку з метою забезпечення польських користувачів актуальною інформацією про Україну».

Джерело: Хрещатик