У столиці презентують кінопроект “Солодка Даруся”

15 Березня 2015 09:00
mykyiv.com.ua

mykyiv.com.ua

16 березня відбудеться офіційна презентація кінопроекту “Солодка Даруся”, який є адаптацією однойменного бестселера Марії Матіос в режисурі Олександра Денисенка. Про це УНН повідомили у прес-службі КМДА.

Робота над кінопроектом “Солодка Даруся” триває понад півтора роки та відбувається під патронатом Президента України Петра Порошенка, а також за підримки польського режисера Анджея Вайди, Фонду братів Віталія та Володимира Кличків, всесвітньовідомого голлівудського кінооператора Славоміра Іздзяка, який працював над фільмами “Падіння чорного ястреба”, “Гаррі Поттер”, міністра культури України.
Роман Марії Матіос відзначений Національною премією держави та низкою читацьких нагород в Україні, витримав 7 видань загальним накладом понад 200 тисяч примірників, перекладений німецькою, польською, французькою, російською, литовською, хорватською та іншими мовами. Польський переклад роману був у фіналі премії “Ангелус” для східноєвропейських літератур 2010 року. Німецькомовна “Солодка Даруся” в Австрії видавалася двічі. В Україні “Солодка Даруся” має три театральні інсценізації.
Львів’янин Олександр Денисенко є учнем “оскароносного” Анджея Вайди. Народився в Україні, проживає у Варшаві та Львові. Реалізує арт-проекти разом зі своїм ментором — Послом польської культури у світі професором Анджеєм Струмілло. Нині працює на кіностудії Анджея Вайди, де здобув освіту як режисер художніх фільмів, а також як продюсер та сценарист.
Презентація розпочнеться о 18:00 в культурному центрі “Кінотеатр “Київ” за адресою: вул. Червоноармійська, 19.

Джерело: Мій Київ