​У столиці зафіксували “шоколадний” рекорд світового рівня

9 Березня 2015 10:04
eveningkiev.com

eveningkiev.com

6 березня, в столиці був зафіксований рекорд світового рівня — свою колекцію з 14 805 обгорток від шоколадок представив Свен Шваброт з Німеччини, який останні 10 років живе в Україні.

У 1998 році Свен потрапив до Книги рекордів Гіннеса як людина, що зібрала найбільшу колекцію обгорток від шоколаду вагою 100 г. Сьогодні він став рекордсменом Національного реєстру рекордів України.

Таких людей, як він, називають сакулумісти.

— Захоплення почалося 25 років тому, мені тоді було 12 чи 13 років, і я жив в НДР, — розповідає Свен. — Родичі з ФРН надсилали нам шоколад в гарних упаковках, і я став збирати їх. Тепер в хобі мене підтримують всі родичі і друзі, які знають, що сувеніром з їх закордонної поїздки для мене буде не стільки сам шоколад, скільки обгортка від нього.

Зараз Свену майже 40, але досі він не може байдуже пройти повз вітрини з ласощами. Стрункий, підтягнутий, по зовнішньому вигляду й не скажеш, що це любитель шоколаду. Який може з’їсти 8 плиток відразу.

Сама ж колекція представляє політ дизайнерської думки від 1950-х років до сучасності з різними сюжетами. Є й обгортка 100-річної давності. А також 2 з 3 варіантів дизайну знаменитої «Оленки», упаковка від шоколаду, випущеного до приїзду в НДР Майкла Джексона, систематизовані обгортки з різними сюжетами: квіти, жіночі імена, тварини, казкові персонажі.

— Єдине, не розумію, коли на шоколаді зображують порнографічні сцени, – зізнається колекціонер.