В Києві пройде квест з пошуку копій картин

8 Березня 2015 10:24

artdeco-spb.ru

artdeco-spb.ru

1-го квітня в Київському Національному музеї російського мистецтва розпочнеться квест “Знайди копію”. Про це повідомляє Cultprostir.

В експозицію буде поміщено копію однієї з картин, а завданням учасників квесту буде знайти її протягом квітня. У бажаючих взяти участь є березень для того, щоб ознайомитися з експозицією до того, як копію буде поміщено в одній із зал. Стати учасником можна, відвідавши музей і заповнивши анкету, в якій треба вказати ймовірну копію та контактні дані. Серед тих відвідувачів, чия здогадка виявиться правильною, будуть розіграні призи – каталоги “Врубель і Київ” та “11 шедеврів з колекції Київського Національного музею російського мистецтва”.

Якщо ця ідея викликає інтерес публіки, квест може стати щорічним, мінятися, ставати більш масштабним і креативним: “Цьогорічний квест – це демо-версія, – розповіли у прес-службі музею. – Ми ставили перед собою завдання повернути інтерес глядача до більш уважного та детального вивчення робіт образотворчого мистецтва. На жаль, у нашому суспільстві немає високого інтересу до музеїв. Звичайно, завжди є зацікавлена публіка, але абсолютна більшість відвідувачів ходить у музей “за дорученням” або для загального ознайомлення, після чого, як правило, не виносить багато нового для себе. За допомогою цього квесту ми хочемо показати людям, що приділивши увагу окремій роботі та її більш детальному вивченню, можна дізнатися набагато більше, ніж пройшовши всю експозицію музею за годину”.

Ідея квесту належить директору музею Юрію Вакуленку, який надихнувся дещо схожою подією в лондонській картинній галереї Dulwich у лютому цього року.

Джерело: хрещатик