В Україні тепер робитимуть мікрохірургічні операції — завдяки діаспорі

15 Березня 2015 10:30
vidia.org

vidia.org

Завдяки українцям із діаспори у Головному військовому клінічному шпиталі, що в Києві, з’явився сучасний електронний мікроскоп для мікрохірургічних операцій. Він був придбаний в Європі, а гроші на нього збирали декілька місяців доброчинці з німецького Франкфурта-на-Майні та американського Чикаго.

Про це повідомляє VIDIA із посиланням на прес-службу благодійного фонду «Міжнародна асоціація підтримки України» (IASU), який і передав апарат працівникам шпиталю.

«Це перше та наразі єдине подібне медичне обладнання в головному військовому медичному закладі України. Завдяки небайдужості пані Олі Пужай зі своєю командою (IASU – Німеччина) та родини пана Тищинського з Америки українські військові лікарі нарешті отримали можливість проводити складні мікрохірургічні операції в Україні», — йдеться у повідомленні.

Тепер, зазначають у IASU, багатьох поранених можна буде врятувати, вилікувати, поставити на ноги, не відправляючи за кордон.

Нагадаємо, українська громада США планує відправити у лікарні Дніпропетровська та Запоріжжя медичне обладнання вартістю близько 850 тисяч доларів.

Джерело: VIDIA