«Жуки» з Харкова покажуть у Києві трагедію Шекспіра

18 Березня 2015 10:00
cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

У столиці з дебютними гастролями (18 березня) виступить Харківський Театр на Жуках. Київському глядачеві презентують «Ромео і Джульєтту» Шекспіра.

З цим театром для України важливий великий міжнародний успіх. Один з керівників колективу − Дмитро Терновий − не так давно здобув європейське визнання, як драматург, завдяки своїй п’єсі «Деталізація». Він виграв в одному з престижних новодраматичних конкурсів.

Театр на Жуках знаходиться не в центрі Харкова, а, можна сказати, на околиці міста (район так і називається «Жуки»). Тим не менш, зал завжди повний, а головними фігурантами в цьому театральному справі виступають люди, для яких сцена − покликання, а не якийсь професійний тягар. У репертуарі «Жуків» − класика і сучасна драматургія. «Ромео і Джульєтту» вирішили показати киянам, тому що, на думку керівництва, це «режисерський спектакль, образне прочитання шекспірівської трагедії, що вимагає гранично точної і злагодженої командної роботи».

«Ми не раз грали на фестивалях у Польщі, Чехії, але досі не виступали в Києві, − кажуть «Жуки». − Тому зустріч з київським глядачем викликає особливе натхнення. І якщо цей спектакль сподобається, то можливо до кінця року ми приїдемо до столиці ще не раз…».

Джерело: Cultprostir