Зупинки міського транспорту в Києві видозміняться

14 Березня 2015 17:00
img.kiev.pravda.com.ua

img.kiev.pravda.com.ua

На сьогоднішньому засіданні постійної комісії Київради з питань транспорту та зв’язку були розглянуті два варіанти концепції розміщення зупинкових комплексів та павільонів очикування в місті Києві: від КП “Київпастранс” та від депутата Олексія Панчука. Обидва документи передбачають приведення всіх зупинок громадського транспорту до європейських стандартів. Про це повідомили в прес-службі Київради.

Концепціями запропоновано декілька архетипів зупинкових комплексів. Пропонується облаштування зупинок електронними табло руху транспорту, схемою маршруту, картою району, та навіть громадськими вбиральнями.
“Зупинки, які є зараз, не відповідають сучасним вимогам: ні в критеріях зручності для мешканців та гостей столиці, ні з точку зори естетики. Далеко не всі зупинки знаходяться у належному вигляді та їх розташування не зручне для киян. Окрім того, вони сприяють стихійному навалу МАФів”, – зауважили члени комісії.

Впорядкування зовнішнього вигляду зупинок — ключове питання. Саме тому, великий акцент буде робитися й на прибиранні МАФів: згідно деяких запропонованих архетипів, зупинкові комплекси будуть монтуватися одразу з приміщенням для торгівлі, наприклад, преси. Це дозволить впорядкувати зовнішній вигляд зупинок, які зараз оточені десятками кіосків.

Окрім того, слід зазначити, що робота з легалізації МАФів та зменшення їхньої кількості по місту, згідно концепції розміщення тимчасових споруд, продовжується.

Обидві “зупинкові” концепції знаходяться на стадії обговорювання та потребують детального обговорювання задля вдосконалення проекту, проте, необхідність втілення документу в життя – незаперечна.

Всього в Києві 2505 зупинок.

Джерело: Хрещатик