22 квітня стартує “Книжковий Арсенал”

6 Квітня 2015 12:43
cultprostir.ua

cultprostir.ua

У програмі міжнародного ярмарку «Книжковий Арсенал», що відбудеться у Киеві з 22 по 26 квітня проходитимуть тренінги для психологів, бібліотекарів і волонтерів, що працюють з дітьми вимушених переселенців, що постраждали у військових конфліктах.

«Цьогоріч ми організовуємо виставку книг «Доброго дня, любий враже» (робоча назва) Міжнародної молодіжної бібліотеки Мюнхена та два воркшопи тренерів бібліотеки для наших волонтерів, бібліотекарів, психологів та педагогів, котрі працюють з дітьми-переселенцями та дітьми, що постраждали у військових конфліктах. Тренери представлять різні концепти, спираючись на які вони самі працюють з дітьми про такі теми, як війна, втеча, мир, ескалація конфліктів. Їх задача – показати, як за допомогою розмов про ілюстровані книги, за допомогою спільного читання, ігор чи зображувальних засобів подолати стереотипи, страхи, відторгнення всього іншого/чужого, як знайти своє місце в новому оточенні, новому домі. Проект реалізується за підтримки Гете-Інституту та Посольства Німеччини в Україні», – розповіла в інтерв’юCultprostir куратор дитячої програми «Книжкового Арсеналу» Юлія Козловець.

Однією з важливих подій «Книжкового Арсеналу» має стати зустріч із відомою письменницею Франсуазою Барб-Ґаль та презентація її книги «Як розмовляти з дітьми про мистецтво?». 

Джерело: Сultprostir