Чим зайнятися у вихідні?

26 Квітня 2015 14:00
s.fishki.net

s.fishki.net

Часто ми відкладаємо на вихідні всі домашні справи, часу на які в будні дні все ніяк не вистачає. А розібравшись з пранням і прибиранням у вихідний, ми несподівано розуміємо, що він закінчений, завтра знову на роботу і відпочити-то ми не встигли. Так можливо, треба все ж відкласти домашні справи і дати своєму організму заслужений відпочинок? Але тоді постає інша проблема — багато зовсім не уявляють, що робити у вихідні. Давайте розберемося, чим зайнятися у вихідний день, окрім прибирання.

Чим зайнятися у вихідні вдома?

Отже, ми вирішили, що робити домашні справи на вихідних не будемо. Але чим у вільний час можна зайнятися вдома? Ось кілька ідей.

  1. Ніколи не замислювалися, як людям дається робити такі чудові фігурки з паперу? Якщо вас давно цікавило мистецтво орігамі, то саме час освоїти цю техніку. Знадобиться папір, ножиці і схеми фігурок, які легко можна знайти в інтернеті.
  2. У захваті від східної кухні, але самі поки готувати нічого подібного не вмієте? Так чому б не навчитися? Знайдіть прості рецепти ролів, суші, рамена або місо-супу і спробуйте створити щось подібне. Якщо постараєтеся, то й процес вас захопить, і результат порадує. Та й потім, як буде здорово дивувати друзів шедеврами східної кухні, приготованими власноручно.
  3. Постійно не вистачає часу вивчити іноземну мову або покращити свої знання в цій області? Займіться цим на вихідних, а щоб заняття не були занадто нудними, спробуйте почитати улюблений твір на досліджуваному мові або подивіться фільм з субтитрами.
  4. Завжди цікавило, як фокусникам вдаються такі гарні і цікаві маніпуляції з картами? Спробуйте навчитися цьому мистецтву самі. Починайте з простеньких фокусів, а якщо заняття захопить, ви будете бажаним гостем на будь-якому святі.
  5. Подивіться, чи багато у вас накопичилося фотографій на жорсткому диску? Якщо так, то розберіть їх за альбомами, видаліть невдалі, зробіть фото більш красивими за допомогою графічних редакторів. Це заняття не на одну годину.

Чим зайнятися у вільний день?

Немає ніякого бажання сидіти вдома у вихідні? Тоді давайте подумаємо, що можна вдіяти в вільний час за межами квартири.

  1. Любите активний відпочинок, але не знаєте, що зробити на вихідних через погану погоду? Вихід з ситуації очевидний — знайдіть собі заняття під дахом. Наприклад, займіться танцями, можна і свою другу половинку до справи підключити. Сальса, танго і багато інших танці можуть захопити вас. Навіть, якщо не захочеться продовжувати подальше навчання, один урок подарує вам масу нових вражень і веселощів.
  2. У дитинстві любили кататися на каруселях або розгойдуватися на гойдалках? Зараз вже вважаєте це не солідним? Відкиньте сумніви і згадайте дитинство, буде весело.
  3. Не знаєте, що робити у вільний час, ніби все вже перепробували? А чи так добре ви знаєте власне місто? Пошукайте інформацію про екскурсії, можливо, якась буде вам цікаво. Займіться геокешінга (пошук схованок, захованих в красивих або історичних місцях, за допомогою GPS) поки в межах вашого міста. Може заняття захопить і ви познайомитеся з красивими і дивовижними місцями, про існування яких і не здогадувалися. А можна і просто прогулятися по історичних місцях, в кожному відносно великому місті є, так званий «старе місто», прогулянка по якому залишить масу цікавих вражень.
  4. Давно були в парку, де по деревах скачуть білки, а в ставку плавають лебеді? У вашому місті є такий? Так відвідаєте його, погодуйте пухнастих жебраків горішками і насіннячками, а птахів м’яким хлібом, подихайте свіжим повітрям.
  5. Любите фотографувати? Терміново влаштовуйте фотосесію — гуляйте по місту та «клацайте» все, що сподобатися — зворушливі закохані парочки, що тримаються за руки, смішно схилив голову голуба, хмари з пробиваються крізь них променями сонця, калюжі, в яких відображається пронизливо високе небо. А якщо любите, щоб фотографували вас, шукайте виконавця і відчувайте себе відомою фотомоделлю.