Кількість пільговиків у столичному метро різко скоротиться

8 Квітня 2015 10:06
kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

Безкоштовно пускати в підземку перестануть учасників Великої вітчизняної війни, дітей війни та ветеранів праці

Уже з першого червня пускати безкоштовно в столичне метро перестануть учасників Великої вітчизняної війни, дітей війни та ветеранів праці. У Київському метрополітені пояснюють: з початку літа ці пільгові категорії громадян отримуватимуть адресну допомогу від держави, якої вистачить на проїзд у підземці.

Таких громадян чимало. Тільки в Києві їх проживає близько 350 тисяч осіб. Вони ж і складають основну групу пільговиків, які досі могли їздити в метро безкоштовно. У той же час збережуть право на безкоштовний проїзд учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, курсанти вищих навчальних закладів, строковики, правоохоронці, інваліди I-II групи, школярі та інші категорії громадян, які можуть їздити в метро безкоштовно. Всього ж, як розповідають у КП “Київський метрополітен”, щодня вони перевозять 1,6 млн пасажирів, чверть з яких складають ті самі пільговики.

А ось як чинити з учасниками конфлікту на Сході країни, в КП поки не знають. І заявляють про недійсність довідок, які останнім часом ті часто пред’являють службовцям станцій. “Ті довідки, які показують солдати, недійсні. У нас є чітка інструкція, де написано, що право на безкоштовний проїзд мають лише ті учасники бойових дій, які мають із собою відповідне посвідчення. Ми вже звернулися в Національну гвардію та Міноборони, щоб там роз’яснили солдатам – поки вони не отримають посвідчення, то пускати в підземку за довідками ми не можемо. Ми комунальне підприємство, яке саме на себе заробляє гроші”, – пояснює перший заступник начальника КП “Київський метрополітен” Валерій Гавриленко. Він же вибачається за те, що іноді контролери, бачачи такі довідки, зриваються, і буває, грублять пасажирам. За його словами, з такими співробітниками працюють психологи, і вже незабаром контролери стануть більш ввічливими.

 

Джерело: Сегодня