Київські водії тепер можуть заправлятися по інтернету

30 Квітня 2015 18:05
eveningkiev.com

eveningkiev.com

Київське представництво компанії Яндекс спільно з ПриватБанком і MasterCard запустило додаток для смартфонів, за допомогою якого водії зможуть знайти АЗС неподалік і заплатити безпосередньо з телефону. Київ – перше місто, де доступний такий сервіс, в інших країнах світу такого додатка у Яндекса немає.

– У Яндекса існує кілька програм для автомобілістів. Насамперед це Карти і Навігатор, яким користується кожен восьмий український водій, – зазначив керівник Яндекс.Заправок Ілля Лейрих. – Ми раді запустити ще один додаток, який допоможе заощадити час на такій простій речі, як заправка машини.

Щоб скористатися Яндекс.Заправками, необхідно прив’язати до додатка картку Visa або MasterCard будь-якого банку. Програма працює так: користувач вибирає АЗС, номер колонки і тип бензину, а потім вказує суму, на яку хоче заправитися (не менше 50 гривень), або обсяг (не менше 5 літрів). Після того, як оплата завершена, паливний пістолет на виділеній колонці розблокується – і можна заправлятися.

В Яндекс.Заправках вже доступно понад 1000 АЗС, в основному великих мереж, і в майбутньому кількість станцій буде збільшуватися. Сервіс доступний для платформи Android (а протягом тижня з’являться і для iOS) українською і російською мовами.