Легендарне “революційне” піаніно з Майдану відвезли в музей (фото,відео)

1 Квітня 2015 14:18
zz.te.ua

zz.te.ua

На його місці – новий червоно-чорний інструмент

 Один із символів Майдану – жовто-блакитне піаніно, яке було присутнє при всіх знакових подіях Революції гідності, – на вихідних відвезли в Музей Павла Тичини. “Піаніно пробуде у нас до кінця травня, тому всі охочі зможуть безкоштовно прийти і подивитися чи сфотографуватися біля нього”, – розповіли в музеї.

img_2031-774x320

Фото: Музей Тичини

Інструмент погано пережив зиму: через вологу і вітер механізм заіржавів, кілька клавіш зламалося і більше на легендарному піаніно грати не можна.

Тим часом, арт-активісти на місце “революціонера” привезли новий інструмент в кольорах прапора УПА – чорного і червоного. У перший день разом з піаністом грав баяніст. “Музиканти виконують українські, зарубіжні мелодії і гімн України. У перформансу відразу почав збиратися натовп перехожих, багато іноземців”, – пише znaj.org.ua.

2573_hvfpq0hawd3y

Фото: znaj.org.ua

Щоб нове піаніно прослужило довше, його поставили на спеціальну платформу, яка захистить дно інструменту від води. Крім того, активісти шукають мецената, який зможе купити велику парасольку для захисту піаніно від дощів і снігопадів.

Джерело: Сегодня