Розпочинається кінопрограма фестивалю «Французька весна»

6 Квітня 2015 12:21
cultprostir.ua

cultprostir.ua

6 квітня в столичному кінотеатрі «Київ» починаються допрем’єрні покази Французької Весни в Україні. Відкриє програму фільмів комедія Бріса Ковена«Мистецтво фуги», що вийшла на екрани в 2015 році. Українській публіці картину представлять режисер та віконавіця однієї з головних ролей Марі-Крістін Барро,відома акторка, племінніця видатного французького актора Жана-Луї Барро, зірки класичного фільму Марселя Карне «Діти райка».

З 10 по 12 квітня глядачі побачать відому трилогію Седріка Клапіша: «Красуні», «Іспанка», «Китайська головоломка». Окрім показів різножанрових повнометражних стрічок, в рамках Французької весни увазі публіки буде запропонована добірка кращих французьких короткометражок у програмі «Довга ніч короткого метру».

«Фільми Французької Весни виключно важливі для українського глядача. У нинішніх умовах прокатувати такого роду кіно стає все складніше і складніше, бо це, як правило, не блокбстери, а прості людські історії, а вони все менше приносять прибутку дистриб’юторам, тому що у нас дуже розвинене піратство, а в кінотеатри люди в масі своїй ходять тільки для того, щоб стежити за розвитком сучасних кінотехнологій, та й кінотеатри давним-давно обслуговують в основному підліткову аудиторію, якій цікаво не французьке кіно, а «Форсажі» і «Пірати Карибського моря». Таким чином, Французька Весна – єдина можливість показати таке кіно цілим блоком, коли формується не просто набір фільмів, а справжній настрій Французької Весни, коли глядачі отримують «нову оптику» для того, щоб поглянути і на навколишній світ, і на сучасне французьке кіно, побачити камерні, розказані напівголосно людські та дуже людяні історії», – поділився з Сultprostir Андрій Алферов, кінокритик і телеведучий.

Джерело: Сultprostir