Театр Франка проти наркотиків

15 Квітня 2015 13:00
cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

На Камерній сцені ім. Сергія Данченка Національного театру імені Івана Франка підготували документальний проект «Останній вагон». Це спільна робота театру з Міжнародною антинаркотичною асоціацією.

В основі – п’ять реальних історій від реальних людей, які через наркотики опинились на краю прірви. Чому «Останній вагон»? Ініціатори проекту пояснюють, що лише віра в майбутнє допомогла приреченим вскочити у «останній вагон» нормального життя.

Постановку документальної вистави здійснив актор Тарас Жирко. У проекті зайняті люди, які пройшли реабілітацію. Серед них – Олексій Біруля, Поліна Вілкова, Андрій Скутельник, Єгор Тіщенко, Анна-Марія Громико. Отже, глядачам пропонують п’ять жахливих історій від п’яти людей, які подолали залежність і знайшли в собі сили почати життя з початку.

Художній керівник франківців Станіслав Мойсеєв, анонсуючи проект (прем’єра 18 квітня) говорить: «Останній вагон» – це спроба зробити театр більш чесним, відвертим. Я вважаю, що люди, що визнають цю проблему і звертаються за реабілітацією – дуже сміливі. А ті, хто наважуються розповісти про себе перед широким глядацьким загалом – це взагалі неабиякий приклад вияву волі і впевненості. У проекті участь беруть молоді люди – їм 20-25 років. Сподіваємось, що такі історії знайдуть відгук у серцях глядачів…»

Відвідати виставу можна безкоштовно, попередньо подавши заявку, та отримавши електронне запрошення.

Джерело: Cultprostir