У Києві 22 квітня стартує міжнародний фестиваль короткометражних фільмів #KISFF2015

22 Квітня 2015 12:30
image.newsru.ua

image.newsru.ua

З 22 по 26 квітня проходитиме четвертий Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів #KISFF2015. Майже дві сотні короткометражних фільмів з усього світу, кіношкола, майстерня допомоги режисерам, майданчик під відкритим небом та два кінотеатри об’єднають цьогорічний фестиваль.

Головною локацією фестивалю залишиться кінотеатр “Кінопанорама”, ретроспективні покази будуть проходити у “Домі кіно”, а додаткові кінопокази покажуть в літньому амфітеатрі “Ракушка”, що в Маріїнському парку.

У програмі фестивалю цього року представлено близько 200-х фільмів, які буде розбито у 25 блоків. Основна кількість стрічок іноземного походження, з усіх континентів та великої кількості країн, деякі з них будуть об’єднані в національні блоки, такі як: “Шведська панорама”, “Шотландські короткометражки”, “Кімната в Бухаресті” чи “Океанія”, а інші в тематичні добірки на різні значущі теми: авангард, стосунки, гумор, сім’я, кохання, ставлення до кіно та інші.

Цього року окрім звичної “Національної панорами” українських стрічок буде представлено програму “Короткі метрики”, що складається з українських коротких фільмів для дітей.

У день відкриття фестивалю буде представлено прем’єру альманаху з 70-ти однохвилинних стрічок “Фільм, що купує кінотеатр” – унікальний проект, що був створений режисерами, музикантами, поетами та активістами, серед яких Portishead, Марк Казінс, Бен Ріверс, Ніколас Роуг, Efterklang та іншими. Мета проекту була проста – врятувати незалежний кінотеатр Cube Microplex, що розташований у Бристолі (Великобританія).

Однією зі спеціальних програм фестивалю стане добірка фільмів на ЛГБТ-тематику, об’єднана в блок Out&Proud. Програма складається із 7 стрічок представників полярно різних країн: Швеції, Швейцарії, Лівану, Великої Британії, Грузії. Основна мета події – показати, що кіно з тематикою про лесбійок геїв, бісексуальних та трансгендерних людей не носить пропагандистський характер, а є рефлексією митців на світ, у якому ми живемо.

Новим проектом кінофестивалю цього року стане освітня програма для режисерів “Short Doctoring”, яка буде реалізована разом з компанією “435 FILMS”. Основна мета ініціативи – допомогти молодим режисерам та продюсерам створювати короткометражні фільми в сучасних українських реаліях. Консультувати будуть такі відомі експерти: Олег Кохан,Світлана Зінов’єва, Віктор Приходько, Олена Фетісова та Денис Іванов. Участь безкоштовна, а подати заявку можна на сайті #KISFF2015.

Цього року знову діятиме кіношкола “Short Film School”, яка організовується спільно з Kyiv Academy of Media Arts – освітнім партнером фестивалю. В програмі структуровані лекції від українських спеціалістів міжнародного рівня, виступи яких будуть ексклюзивними для фестивалю, та закордонних гостей, яким пощастило отримати знання в кращих кіновишах світу та досвід у різних сферах кіновиробництва. Участь безкоштовна, проте обов’язкова попередня реєстрація.

Незважаючи ні на що, #KISFF2015 залишається лояльним до глядачів, ціна квитка носитиме символічний характер, а обмежену кількість абонементів, для найвідчайдушніших кіноманів, які дають право доступу на всі покази фестивалю, вже можна придбати на сайті (також у продажу вже є квитки).

Нагадаємо, під час цьогорічного Каннського кінофестивалю, що проходитиме з 13 по 24 травня, в секції Short Film Corner покажуть 9 українських короткометражних фільмів.

Серед них “Тунель” Віктора Булиги, драма “Ніжність” Анастасії Максимчук, “Тримай удар” Анни Дем’яненко, “Острів” Микити Тимощука, “Напрокат” Сергія Сторожева, “Жилець” Анастасії Матешко, “Давай не сьогодні” Христини Сиволап, “Відгомін епохи” Єлизавети Усач, “У всьому винен сценарист” Олега Филипенка.

Джерело: NEWSru.ua