У Києві відбудеться міжнародний фестиваль сучасного танцю

13 Квітня 2015 11:00
cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

З 16 по 19 квітня у столиці відбудеться П’ятий Міжнародний фестиваль сучасного танцювального театру Zelyonka Fest 1.5. В його програмі: нові постановки, спільні проекти, майстер-класи, лекції, дискусії. Повний перелік подій за посиланням.

Докладно про Zelyonka Fest 1.5 Cultprostir розповів Антон Овчинніков, арт-директор заходу: «Для глядача наш Фестиваль − джерело несподіваних вражень, відчуттів, думок і, можливо, навіть питань до самого себе. Поряд з візуально-насиченими танцювальними виставами ми відбираємо роботи, які несуть у собі зерно творення. Якщо воно потрапляє в благодатний ґрунт, то завжди проростає і включає глядача в самоаналіз, осмислення простору, в якому він живе, і себе самого в цьому просторі.

Для хореографів наш Фестиваль − можливість обміну досвідом з українськими та закордонними колегами, можливість отримати зворотній зв’язок від глядача, визнання своєї творчості. Для багатьох з них − це перший вихід на нового глядача. Того, який, можливо, ще зовсім не знайомий з сучасним танцювальним мистецтвом. Ми постійно працюємо над розширенням глядацької аудиторії і дуже хочемо, щоб сучасний танець став частиною культурного життя України.

За п’ять минулих років фестивальної активності наш підхід до танцю і до відбору фестивальних робіт змінився. Нам здається важливим, що сучасний танець повинен бути сучасний не тільки в своїх темах і рефлексіях, але, що особливо важливо, у тому, що він несе глядачеві. Наскільки він може включати глядача в культурні процеси і трансформувати його мислення і сприйняття. Саме з прагнення надати сучасному танцю нові смисли з минулого року ми почали організовувати резиденції для танцюристів і хореографів, де професіонали з Європи та України не лише діляться досвідом, а й готують вистави, які потім представляє фестиваль».

Джерело: Cultprostir